Drugs EHBO | ehbocollege.nl

Drugs EHBO

Drugs worden gebruikt als genotsmiddel. Helaas komt het ook voor dat de uitwerking van die drugs verkeerd valt, met soms dodelijke gevolgen. Adequaat herkennen wat er met een gebruiker aan de hand is, wat er gebruikt is en welke verschijnselen bij welke drugs horen is belangrijk. Dit en natuurlijk wat te doen, de eerste hulp, komt aan bod in de opleiding drugsongevallen of “Eerste hulp bij drugsongevallen” (EHBD).

Verschillende soorten drugs

Niet alleen jongeren gebruiken drugs. Druggebruik zoals alcohol of medicijnen komt juist bij ouderen veel voor. In de opleiding drugs EHBO leer je het verschil tussen middelen en hun effect.
Tijdens de cursus drugs EHBO worden drugs opgedeeld in drie soorten:

Binnen elke categorie bestaan er verschillende gebruiksmiddelen. Met middelen wordt de soort drugs bedoeld. Sommige drugs, zoals hennepproducten als weed en hash, zijn redelijk geaccepteerd. Andere middelen zijn vaak onbekender en daardoor ook minder geaccepteerd. Daarmee ontstaat ook het risico bij het gebruik, wanneer de gebruiker zelf te weinig weet van de drugs die hij/zij gebruikt. Daarnaast zijn er drugs die in combinatie met andere middelen slechts Je leert die middelen herkennen en benoemen om zo de belevingswereld van de gebruiker beter te begrijpen.

Drugs EHBO

In de opleiding drugs EHBO van ehbocollege.nl leer je niet alleen over drugs en de ongevallen bij drugs, maar leer je ook waarom bepaalde drugs gebruikt te worden. Door de gebruiker iets beter te begrijpen, kun je hem of haar beter helpen..

De volgende onderwerpen worden in de cursus drugs EHBO behandeld:

Communicatie is één van de belangrijkste dingen bij drugs EHBO. Zo kun je er achter komen wat iemand heeft gebruikt en zo kun je te weten komen wat je voor eerste hulp kunt verlenen. Een “droge” cursus drugs EHBO is daarom niet nuttig. In de cursus wordt veel praktijk behandeld. In de middag wordt daarbij gebruik gemaakt van een lotusslachtoffer die casussen speelt. Onder begeleiding behandel je de letsels bij het lotusslachtoffer

Voor wie is de cursus drugs EHBO?

Beveiligers, portiers, barmensen maar ook andere mensen die in hun beroep of vrije tijd met drugsgebruik te maken hebben. Drugs EHBO is géén standaard onderdeel van het diploma eerste hulpverlener en is daarom ook een interessant onderwerp voor EHBO verenigingen en dergelijke.

Hoe lang duurt een cursus drugs EHBO?

De opleiding EHBO bij drugsongevallen duurt een volledige dag. Dat kan eventueel ook in verschillende dagdelen. Een kortere cursus kan, maar wordt niet aangeraden. De praktijk is namelijk belangrijk en kost tijd.

Locatie van de opleiding

De opleiding drugsongevallen wordt zowel incompany (voor samengestelde groepen van bijvoorbeeld een bedrijf of vereniging) als voor particulieren (met losse inschrijving) gegeven.

Zowel op jouw locatie als op de locatie van ehbocollege.nl in Amersfoort is het mogelijk de cursus te organiseren.

Kosten van de opleiding

De opleiding EHBO bij ongevallen met drugs kan al worden gevolgd vanaf € 99,50 p.p. (incl BTW). De opleiding gaat door bij deelname van tenminste 6 deelnemers.

Wistjedat

Slechte trip

Bij gebruik van sommige, voornamelijk halucogene, drugs kunnen gebruikers een negatieve emotionele gemoedstoestand krijgen. Die uit zich door bijvoorbeeld emoties van paranoia of doordat gebruikers angstwekkende dingen lijken te zien. Dit wordt ook wel een "bad trip" genoemd.

Als hulpverlener kun je het beste niet meegaan in die trip. Je mag iemands gevoel onderkennen, maar blijf ontkennen dat het waanbeeld echt bestaat. Wees consequent, gebruikers hebben in dit geval behoefte aan stabiliteit.