Outdoor en buitensport EHBO | ehbocollege.nl

Outdoor en buitensport EHBO

 
Direct inschrijven voor de cursus Outdoor EHBO en meer details?
Ga naar de cursuskalender

Outdoor EHBO of EHBO bij berg- en buitensport gaat over improviserende eerste hulp. In de definitie van eerste hulp wordt de noodzakelijke hulp, met de aanwezige middelen, in afwachting van professionele hulp genoemd. Maar wat nu als je maar weinig middelen kunt meenemen? En wat doe je als de professionele hulp nog wel even op zich laat wachten. Dat is waar de opleiding Outdoor-EHBO over gaat.

Cursus outdoor EHBO

Outdoor EHBODe opleiding Outdoor EHBO gaat in op de letsels en ongevallen die je kunt tegenkomen tijdens buitensport-activiteiten zoals hiken, bergwandelen, lange wandeltochten, klimmen, eenvoudige survivaltochten of andere meerdaagse activiteiten waarbij je een stukje van de bewoonde wereld af bent, of waar hulp om een andere reden even op zich kan laten wachten. 

In de cursus staan weerbaarheid en improvisatie centraal. Je leert hulp te verlenen met de weinige of simpele materialen die je bij je hebt. Je leert ook wanneer hulp verlenen, vanwege jouw of andermans veiligheid, misschien juist helemaal niet verstandig is.

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

De cursus wordt gegeven in twee dagen. De eerste dag loopt van 08:30 uur tot 21:30 uur. De tweede dag begint om 08:00 en eindigt rond 16:00 uur.

Doelgroep buitensport EHBO

De cursus is bedoeld voor de actieve buitensporter. Je beschikt over een goede conditie en zoekt in je vakanties avontuurlijke, meerdaagse activiteiten.
De cursus is geschikt voor de personen die zich willen voorbereiden op dat soort tochten in Europese gebieden, of gebieden die daarmee vergelijkbaar zijn. De cursus is geschikt voor klimmers tot ongeveer aan de boomgrens.

De cursus is niet geschikt voor extreme-outdoor of extreme survival zoals barefoot survival of tochten waarbij je beoogt geen eten mee te nemen. Lees wat de deelnemers van SAMI training vonden van de cursus Outdoor EHBO.
Om deel te nemen aan de cursus ben je 16 jaar of ouder en heb je een goede conditie. Je hebt bij voorkeur een EHBO diploma of andere aantoonbare en relevante ervaring met EHBO.

Waar volg je outdoor EHBO?

Outdoor dus! De cursus outdoor EHBO kun je niet alleen maar in een droog, fijn, warm lokaal vieren. De cursus wordt daarom flinke delen in de buitenlucht gedaan en geoefend. Bij het oefenen wordt gebruik gemaakt van Lotus-slachtoffers. 
De cursussen in 2018 worden georganiseerd nabij Vierhouten op de Veluwe. We zorgen voor een geschikte plek om te overnachten, waar je ook de theorie-delen volgt. Voor de praktijkdelen gaan we naar buiten (ook als het regent). In de cursuskalender kun je de exacte locaties vinden.

Gedurende de twee dagen wordt de catering volledig voor je verzorgd. Daarnaast krijg je vooraf een reader toegestuurd, zorgen wij uiteraard voor alle oefenmiddelen die noodzakelijk zijn en ondersteunen we de opleiding door de hulp van gespecialiseerde lotus-slachtoffers.

Wat kost het?

De kosten van deze opleiding bedragen € 395 p.p. bij losse inschrijving. Voor volledige groepen kan een afwijkende prijs gelden. Meer informatie of inschrijven? Individueel inschrijven? Kijk in de opleidingenkalender voor de eerstvolgende mogelijkheden. Ook kun je contact opnemen voor de mogelijkheden voor een op maat gemaakte opleiding outdoor-EHBO.