EHBO bij vuurwerkletsel | ehbocollege.nl

EHBO bij vuurwerkletsel

De laatste maanden van het jaar staan altijd in het teken van de feestdagen. Eén van de feestdagen waar veel mensen naar uitkijken is de jaarwisseling. Champagne, hartelijke gelukwensen en uiteraard vuurwerk luidden het nieuwe jaar in. Toch is het afsteken van vuurwerk niet alleen beperkt tot oud en nieuw. Vuurwerk wordt steeds eerder afgestoken, wordt steeds zwaarder en helaas zijn er elk jaar meer slachtoffers te betreuren.

In deze workshop EHBO bij vuurwerkletsel wordt u in een korte periode wegwijs gemaakt in de handelingen die u nodig kunt hebben als iemand gewond raakt door vuurwerk. Veel oefenen staat centraal, wat de workshop interessant en interactief maakt.

Inhoud

Tijdens de opleiding over eerste hulp bij vuurwerkongevallen worden de volgende onderwerpen behandeld:

- Verschillende soorten vuurwerkletsel, inleiding
- Oogletsel herkennen en behandelen
- Eerste hulp bij brandwonden
- Wat te doen bij afgerukte ledematen
- Reanimatie en gebruik van de automatische externe defibrillator (AED)

Doelgroep

De workshop is voor iedereen bedoeld die de basisvaardigheden wil leren en zo hulp wil verlenen bij ongevallen met vuurwerk. U hoeft niet in het bezit te zijn van een diploma eerste hulp. Iedereen met een redelijke conditie van 16 jaar en ouder is welkom.

Datum en locatie

Zaterdag 22 december 13:00 tot 17:00 uur, de Instee, Zuidsingel 45a te Amersfoort. Inloop vanaf 12:30 uur.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen slechts € 30,00 (incl. BTW).

Afronding

De workshop is een inleiding die u vaardig maakt in basishandelingen. Het is geen vervanging voor een volledige EHBO of reanimatie opleiding. Kijk elders op deze website naar de mogelijkheden voor een volledige opleiding. Meer informatie of inschrijven? U kunt zicht inschrijven voor deze opleiding door contact op te nemen