Waterongevallen | ehbocollege.nl

Waterongevallen

Nederland is een waterrijk land en veel inwoners groeien met water op. Toch zit ook hier een ongeluk in een klein hoekje. Werk jij bij/aan het water, zoals in een zwembad of als zeilinstructeur? Dan leer je in de cursus EHBO bij waterongevallen hoe je eerste hulp verleent aan een drenkeling. 

EHBO bij waterongevallen

De inhoud van de opleiding eerste hulp bij waterongevallen kenmerkt zich door veel specifieke handelingen die niet in de basis eerste hulp opleiding voorkomen. Het programma kan aangepast worden afhankelijk van de doelgroep en locatie (door bijvoorbeeld de hulpmiddelen die binnen jouw vereniging of bedrijf beschikbaar zijn). De onderdelen met een asterisk * kunnen daardoor verschillend worden ingevuld.

- Vijf belangrijke punten bij EHBO bij waterongevallen
- Anatomie en fysiologie van de ademhaling
- Het redden van drenkelingen*
- Vervoeren van slachtoffers
- Gebruik (schep)brancard
- Wervelletsel en immobiliseren
- Gebruik wervelplank / backboard*
- Gebruik van zuurstof*
- Reanimatie en gebruik van de AED
- Duikletsels*

De opleiding kan eventueel gecombineerd worden met de toets voor het reddend zwemmen conform KNBRD brevet 5 / zwemmend redden voor toezichthouders. ehbocollege.nl zorgt dan voor een bevoegde examinator.
Gedurende de dag worden de competenties van de deelnemers getoetst. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers het certificaat “Eerste hulp bij waterongevallen” van ehbocollege.nl

Wie volgt Eerste hulp bij waterongevallen?

De opleiding is bedoeld voor iedereen ouder dan 16 jaar. Ben je vrijwilliger of professional in of bij water? Heb je een EHBO diploma en ben je ook een beetje handig met eerste hulp handelingen? Dan ben je welkom! De opleiding eerste hulp bij waterongevallen doet, meer dan de andere opleidingen, een beroep op jouw voorkennis. Daarnaast dien je over een redelijke fysieke conditie te beschikken.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 8 uur en kan worden gegeven in één dag of twee dagdelen.

Waar volg je water-EHBO?

Afhankelijk van het programma (wel of geen “nat” deel) wordt de cursus gegeven in een zwembad of op een droge trainingslocatie. Je gaat daar verder met het verlenen van hulp aan de drenkeling, ook na de redding uit het water.

Wat kost de cursus?

De kosten variëren afhankelijk van het programma. De opleiding wordt gegeven vanaf € 112,50 p.p. excl. BTW.

Inschrijven opleiding of meer informatie?

Ben je op zoek naar een cursus of wil je deze opleiding volgen bij ehbocollege.nl? Kijk in de cursuskalender voor de eerstvolgende mogelijkheid om individueel in te schrijven, of neem vrijblijvend contact op.

Zoek je een in-company opleiding of wil je een training voor jouw bedrijf, vereniging of school organiseren? Neem dan ook contact op, met al deze vormen heeft ehbocollege.nl ruime ervaring.