Film over het EHBO examen | ehbocollege.nl

Film over het EHBO examen

Film over het EHBO examen

ma 08-06-2015 | EHBO | Bauke

Op papier lijkt het zo simpel, het EHBO examen. Maar écht een voorstelling ervan maken lukt niet. ehbocollege.nl maakte een film waarop je het examen in actie kunt zien.


Ook op deze site kun je het vinden; een beschrijving van het EHBO examen. Nu heb je alles geleerd, de verbandjes ken je uitstekend, je hebt de EHBO kennisquiz gemaakt, maar dat examen voelt nog steeds "onzeker". Veel van de cursisten van de EHBO opleiding bij ehbocollege.nl stellen daarom vragen over het examen. Het was de reden om in een film te investeren.

Examen eerste hulpverlener volgens de regels

Elders op het internet zijn ook filmpjes te vinden. Die zijn vaak van echte examens, zonder toestemming van het Oranje Kruis of de gefilmde personen. Daarnaast gaan die examens nét niet zoals ze horen te gaan. In de film die ehbocollege.nl heeft geproduceerd met hulp van onder andere Lotuskring GTG, zie je hoe het examen volgens het examenreglement zou horen te gaan. Zo zie je bijvoorbeeld dat je je voor het examen moet legitimeren en wordt er strikt 15 minuten per examinator aangehouden.

EHBO Examenvrees tegengaan

Het filmpje kan helpen om de zenuwen wat binnen de teugels te houden. Door het filmpje van 10 minuten te kijken krijg je een beeld en wordt het examen minder een verrassing na je EHBO opleiding. Het examen op de film is uiteraard in scene gezet, maar klopt wel. De kandidaten zijn vergevorderde EHBO-ers, de twee examinatoren zijn naast hun werk als instructeur ook daadwerkelijk examinator voor het Oranje Kruis.

 


Terug