Cursuskalender | ehbocollege.nl

Cursuskalender

Outdoor EHBO

Als begeleider van een groep of als actieve buitensport wil je graag weten wat je moet doen. EHBO is "makkelijk" in de gecontroleerde omgeving, maar tijdens een outdoor reis of hike is het net wat uitdagender. Over die uitdagingen gaat het in de cursus Outdoor-EHBO.

Outdoor EHBO

ICasus outdoor ehbon de cursus outdoor EHBO leer je improviseren. Je leert op een nieuwe manier prioriteiten stellen en leert wat écht belangrijk is, als hulp nog enkele uren op zoch kan laten wachten. Om daar goed mee om te gaan leer je handelingen die het normale EHBO diploma overstijgen en daar soms volstrekt haaks op staan. Daarnaast is de cursus sterk praktijkgericht. Je ontvangt voor de cursus een vragenlijst waarin we jouw outdoor-ervaring toetsen. Met die kennis wordt de cursus vormgegeven. 

 

 

Inhoud en programma cursus EHBO bij buitensport

De opleiding Outdoor eerste hulp duurt 2 dagen, inclusief overnachting en avonddeel in de eerste dag. Aan het einde van de tweede dag volgt een intensieve casus, in een bosrijke omgeving. Hoe kan het ook anders. Verder behandelen we de volgende onderwerpen.

Dag 1 (08:30/21:30) Dag 2 (08:00/15:00) 

Ochtend
Patient assesment
MARCH methode en triage
CPR en AED

Middag
Noodtransportmethoden
Medical kit
Wound management

Avond
Heat and cold
Bites and stings
Practical scenario's (buiten)

Comms
Enviroment (eg altitude)
Fractures and luxations
Evacuation

Written exam
Final assessment
(buiten)

Tijdens de cursus krijg je de theorie en praktijk die belangrijk is. Om je goed voor te bereiden op de cursus ontvang je ongeveer twee weken voor aanvang van de cursus de reader. Je leest dan al een aantal hoofdstukken door.

Tijdens de cursus oefen je niet alleen met elkaar, maar ook met gespecialiseerde lotus-slachtoffers van Lotuskring GTG. Dat zijn slachtofferacteurs die letsels kunnen acteren en grimeren. Ook zij hebben buitensportervaring en zijn gespecialiseerd in trauma-casussen.

In de avond van de eerste dag ga je naar buiten voor een aantal oefen-scenario's. Je oefent met beperkte middelen in het onderzoeken, stabiliseren en behandelen van een slachtoffer. Een leuke en leerzame uitdaging.

Aan het einde van de tweede dag doe je een kort theorie-examen, bestaande uit 30 multiple choice vragen. Daarna ga je met jouw groep naar buiten voor de eindscenario's. Na de nabespreking en beoordeling ontvang je het certificaat Outdoor EHBO.

Overnachten

De eerste dag gaat door tot 21:30/22:00 en de volgende dag start om 08:00. Daarom is een overnachting voor je gereserveerd. Je slaapt op een meerpersoonskamer. Wij zorgen uiteraard voor ontbijt, lunch en diner (op de eerste dag). Je hebt na de casussen op de eerste dag in de avond de gelegenheid informeel met elkaar na te praten.

Toelatingseisen opleiding Outdoor EHBO

Om deel te nemen aan de cursus heb je bij voorkeur al een tijdje je EHBO diploma. Nog geen basisdiploma EHBO?  Ook zonder EHBO diploma kun je deelnemen. Dan kan de e-learning module je een goede basiskennis geven. We kunnen daar in bemiddelen, de online cursus kost dan € 30,00. Je krijgt dan een vouchercode waarmee je de e-learning module kunt volgen.

Verder ben je 18 jaar of ouder en heb je een goede conditie. 

Je hebt zelf een outdoorset; buitensportschoenen en je rugzak heb je nodig. Reken er verder op dat het tijdens de praktijkcasus ook kan regenen. Ook dan gaat de cursus door. Tot slot is het fijn als je op de tweede dag je eigen first-aid-kit meeneemt naar de cursus. We nemen dan samen de inhoud door.

Aanmelden

Nee opleiding is al gestart

In het kort

Soort EHBO opleiding :
EHBO specialisatie

Aanvang :
do 21 jun 2018 08:30 uur

Kosten :
€ 395
(inclusief BTW, reader, certificaat, overnachtingen, vol-pension maaltijden en koffie/thee, gebruik oefenmiddelen)

Locatie :
Jaap van der Lindenhoeve (Veluwe)

Inschrijven mogelijk :
Nee opleiding is al gestart

Inloggen

Log hier in als je al een gebruikersnaam hebt

Eerste keer hier? Dan eerst registreren.