EHBO opleiding

Leer helpen! Schrijf je in voor een EHBO opleiding en haal al in drie dagen je diploma eerste hulpverlener van het Oranje Kruis.

Wat is een EHBO opleiding?

In een EHBO opleiding leer je de eerste noodzakelijke hulp te verlenen aan een slachtoffer. Dat kunnen “simpele” letsels zijn, zoals een schaafwond of splinter, maar ook ernstige. Je leert dan bijvoorbeeld te reanimeren of een flinke bloeding te stelpen. Al die handelingen ga je tijdens de opleiding EHBO leren en oefenen. 

Een BHV opleiding en een EHBO opleiding zijn niet hetzelfde. Bij bedrijfshulpverlening beperk je je tot levensreddende handelingen. Bij EHBO ga je dieper in op de stof, leer je die levensreddende handelingen meer uitgebreid (en dus beter), maar komen ook “kleine” letsels aan bod. Juist die kleine letsels kom je vaak tegen. Kijk hier voor de onderwerpen van de EHBO opleiding.

Een EHBO opleiding bij ehbocollege.nl volg je omdat je in een informele sfeer, maar toch professioneel wil worden klaargestoomd voor het diploma. De cursus is doelgericht, heeft een flink tempo en praktijk, dus echt dóén, staat centraal. Als dit jou aantrekt en je ook buiten de les wat tijd aan het leren van EHBO kunt besteden, dan is deze cursus iets voor jou!

Hoe lang duurt de opleiding EHBO?

In drie (zater)dagen wordt je klaargestoomd voor het EHBO examen. Dat betekent dat je 2,5 dag les hebt en op laatste dag ‘s middags het examen doet. Het examen wordt afgenomen door het Oranje Kruis, op de locatie waar je ook les hebt.

De opleiding EHBO start elke cursusdag om 09:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Buiten de cursusdag zul je zelf aan de slag moeten. Je krijgt oefeningen mee om de handelingen onder de knie te krijgen, maar zult buiten de lessen ook delen van het boek moeten lezen. Bij deze opleiding wordt het boek “EHBO Leren & Doen” gebruikt of gebruik je een e-learning module.

Om thuis te oefenen met de EHBO handelingen, kun je gratis verbandmiddelen lenen zoals zwachtels, snelverband, mitella en dergelijke. 

Waar volg je de EHBO opleiding?

De cursusdagen volg je op de locatie van Ehbocollege.nl in Amersfoort (Beeldschermweg 6a in Amersfoort). Hier zijn alle hulpmiddelen aanwezig, zoals reanimatiepoppen en verbandmiddelen. Tussen de middag wordt hier gezorgd voor een lunch. Aan het einde van elke cursusdag kun je verband lenen om thuis te oefenen.

Wat kost de basisopleiding EHBO?

De basisopleiding EHBO kun je volgen voor € 300,00 (incl. BTW) per persoon, inclusief examenkosten, diploma, lesboeken, gebruik van verbandmiddelen, koffie, thee, lunch en nog veel meer.

Leer nu eerste hulp te verlenen!

Wil jij ook het EHBO diploma halen? Ga naar de cursuskalender en schrijf je in voor deze opleiding EHBO!

De EHBO opleiding kan doorgaan als minimaal 6 personen zich hebben ingeschreven. Inschrijven is mogelijk tot vijf dagen voor de eerste opleidingsdag.