Spoedcursus EHBO

Direct inschrijven voor een EHBO opleiding?
Ga naar de cursuskalender

Inhoud spoedcursus EHBO

In de spoedcursus EHBO leer je precies hetzelfde als in een “normale” cursus, maar sneller. Dat vraagt wel van je. Je bent drie intensieve dagen bezig. Tussen de cursusdagen door krijg je “huiswerk”. Dat bestaat uit oefenen en uit het doornemen van delen theorie over EHBO.

Cursus EHBO in de praktijk

Al voordat de spoed cursus Eerste hulp begint ga je aan de slag met EHBO. Je krijgt wat theorie om te bestuderen. Zo kom je voorbereid op de eerste cursusdag van de basisopleiding EHBO. Tijdens de EHBO opleiding krijg je een slimme mix van theorie en praktijk, met telkens leuke maar leerzame oefeningen die beklijven. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Vijf belangrijke punten van EHBO
  • Vervoer over korte afstand
  • Stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling
  • Reanimeren en de AED gebruiken
  • Plaatselijke letsels zoals wonden, kneuzing, verstuiking, botbreuken en oogletsels
  • Warmteletsels zoals brandwonden en oververhitting
  • Koudeletsels zoals bevriezing en onderkoeling
  • Vergiftiging
  • Letsels door elektriciteit

Ook buiten de cursusdagen moet je aan de slag. Tussen de cursusdagen neem je telkens wat theorie door. Je kunt verbandmiddelen zoals zwachtels, snelverband en een mitella lenen om thuis te oefenen. Bij het oefenen kun je onze instructiefilms gebruiken, zoals deze:

Waarom de spoedcursus EHBO en geen e-learning?

Je hebt het misschien al gelezen. Er bestaat ook een e-learning opleiding EHBO. Bij ehbocollege.nl geven we deze cursus minder vaak. Bij een e-learning EHBO opleiding heb je vaak maar één dag praktijk. Ervaring leert dat de slagingskans na deze opleiding nihil is.

De spoedcursus EHBO in drie dagen is aanzienlijk korter dan gemiddeld. Bij verenigingen doe je al snel 10 tot 20 avonden over de EHBO cursus. Wel zorgen we dat je overtuigend gaat slagen voor het EHBO examen.

Resultaat van de opleiding: het diploma EHBO

Als je slaagt voor het examen EHBO krijg je het diploma eerste hulpverlener van het Oranje Kruis. Dat is twee jaar geldig. Je kunt het geldig houden door regelmatig een EHBO herhaling te volgen. Als je daar laat zien nog steeds competent te zijn, kan het diploma verlengd worden.