Brand en ontruiming (voor EHBO-ers)

Brand en ontruiming (voor EHBO-ers)

Bedrijfshulpverlening

Je hebt al een EHBO diploma? Mooi, want dan is BHV maar een kleine stap. Al in één dag kun je jouw volledige BHV diploma halen, conform de eisen van het NIBHV. Een héél diploma dus, in de helft van de tijd!

In de module brand en ontruimen leer je wat de taak van een BHV-er is. Je gaat in op de specifieke situatie in jouw bedrijf of organisatie. Je leert daarbij wat jij kunt doen als er een calamiteit is.

Met uitdagende oefeningen leer je om te gaan met diverse blusmiddelen en ga je een ontruiming oefenen. Gedurende die oefeningen toetst jouw instructeur of je competent bent. Aan het einde van de dag doe je een theorietoets van 30 multiple choice vragen.

In deze opleiding volg je vooraf een e-learning module. Als je de e-learning volledig hebt voltooid, kun je deelnemen aan de praktijkdag. Deze duurt maar een halve dag, omdat je al een EHBO diploma hebt en omdat je vooraf de e-learning al hebt gedaan. De halve dag staat in het teken van praktijk:

  • Tabletop oefening ontruiming
  • Herkennen van brand- en ontruimingsvoorzieningen
  • Gebruik van kleine blusmiddelen (CO2, sproeischuim en eventueel poeder)
  • Toepassen van een blusdeken op een brandend slachtoffer
  • Eventueel gebruik van een brandslanghaspel
  • Communicatie bij ontruiming

Aan het einde van het dagdeel doe je een examen. Dat bestaat uit een toets van het NIBHV met 30 meerkeuzevragen. Bij minder dan 6 fout ben je geslaagd en ontvang je enkele weken later het volledige BHV diploma.

De kosten van de module Brand en ontruimen bedragen € 125. Dit is inclusief het NIBHV examen.

Je doet een verkorte BHV opleiding en gaat alleen het deel Brand en Ontruimen doen. We gaan er van uit dat je in het bezit bent van een geldig Oranje Kruis diploma Eerste hulpverlener.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe