EHBO bij waterongevallen

EHBO bij waterongevallen

EHBO specialisatie

Nederland is een waterrijk land en veel inwoners groeien met water op. Toch zit ook hier een ongeluk in een klein hoekje. Werk jij bij/aan het water, zoals in een zwembad of als zeilinstructeur? Dan leer je in de cursus EHBO bij waterongevallen hoe je eerste hulp verleent aan een drenkeling. 

De opleiding is bedoeld voor iedereen ouder dan 16 jaar. Ben je vrijwilliger of professional in of bij water? Heb je een EHBO diploma en ben je ook een beetje handig met eerste hulp handelingen? Dan ben je welkom! De opleiding eerste hulp bij waterongevallen doet, meer dan de andere opleidingen, een beroep op jouw voorkennis. Daarnaast dien je over een redelijke fysieke conditie te beschikken.

Afhankelijk van het programma (wel of geen “nat” deel) wordt de cursus gegeven in een zwembad of op een droge trainingslocatie. Je gaat daar verder met het verlenen van hulp aan de drenkeling, ook na de redding uit het water.

De opleiding kan eventueel gecombineerd worden met de toets voor het reddend zwemmen conform KNBRD brevet 5 / zwemmend redden voor toezichthouders. ehbocollege.nl zorgt dan voor een bevoegde examinator.

De cursus Eerste hulp bij waterongevallen is een uitstekende opleiding wanneer je in jouw werk bij of aan het water werkt. Denk aan het werk in een zwembad, als strandwacht of bijvoorbeeld als begeleider bij activiteiten in het water zoals bij revalidatie. In een intensieve maar afwisselende dag leer je alle vaardigheden die je nodig hebt, specifiek op waterongevallen toegespitst.

De inhoud van de opleiding eerste hulp bij waterongevallen kenmerkt zich door veel specifieke handelingen die niet in de basisopleiding eerste hulp voorkomen. Het programma kan aangepast worden afhankelijk van de doelgroep en locatie (door bijvoorbeeld de hulpmiddelen die binnen jouw vereniging of bedrijf beschikbaar zijn). De onderdelen met een asterisk * kunnen daardoor verschillend worden ingevuld.

- Vijf belangrijke punten bij EHBO bij waterongevallen
- Anatomie en fysiologie van de ademhaling
- Het redden van drenkelingen*
- Vervoeren van slachtoffers
- Gebruik (schep)brancard
- Wervelletsel en immobiliseren
- Gebruik wervelplank / backboard*
- Gebruik van zuurstof*
- Reanimatie en gebruik van de AED
- Duikletsels*

De kosten voor deze cursus bij open inschrijving bedragen € 135,00.

Deze cursus kunnen wij ook organiseren voor een besloten groep of op jouw locatie. Neem contact op voor meer informatie of een prijsopgave.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe