Sport EHBO

Sport EHBO

EHBO specialisatie

Opleiding Sport EHBO? Niet onnodig! 1,75 miljoen sportblessures. Zo vaak komt het in Nederland voor dat een sporter tijdens het sporten letsel oploopt. Sommige van die blessures zijn chronisch, andere acuut. In de cursus eerste hulp bij sportongevallen leer je wat te doen bij diverse sportletsels

De opleiding EHBO bij sportongevallen is bedoeld voor iedereen met een geldig EHBO diploma. Heb je geen EHBO diploma, dan is in-company, ook een laagdrempelige workshop sport-EHBO te organiseren. Ook hier leer je wat te doen bij sportongevallen.

Of je nu topsporter of recreant bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens de cursus Eerste hulp bij sportongevallen leer je wat je moet doen bij veelvoorkomende sportletsels. Je gaat actief aan de slag en leert hulpverlenen. Je oefent met moderne hulpmiddelen. Je kunt aan het einde van de dag dus ook een goede keuze maken in verbandmiddelen.

De inhoud van de opleiding sport EHBO kan specifiek worden vormgegeven als die voor een bepaalde groep wordt gegeven. Wordt de cursus gegeven bij een voetbalvereniging, dan zal worden ingezoomd op de letsels bij deze sport of het nu langs de lijn, bij het veld of in de zaal is. De opleiding bevat tenminste de volgende onderwerpen:

  • Belasting en belastbaarheid
  • Sportspecifieke letsels aan spieren en pezen
  • Sportspecifieke letsels aan botten en gewrichten
  • Letsels aan het hoofd
  • Overhitting en onderkoeling bij sport
  • Beschermende middelen per sport
  • Sporten en medicijngebruik
  • Verbandleer specifiek voor sportongevallen
  • Hulpverlenen bij/tijdens/na het sporten en spelregels

Tijdens de opleiding wordt veel aandacht aan de praktijk besteed. Daarbij wordt gebruik gemaakt van LOTUS slachtoffers. Naast de bovengenoemde onderwerpen wordt (opnieuw) geoefend met reanimeren en het gebruik van de AED. Heb je nog geen reanimatiediploma? Dan verdien je er met deze dag een, geregistreerd bij de Nederlandse reanimatieraad. Voor de overige handelingen gebruiken wij uiteraard de laatste Nederlandse richtlijnen eerste hulp, die worden ontwikkeld door het Rode Kruis, Oranje Kruis en NIBHV.
Tijdens de dag worden jouw competenties getoetst. Bij voldoende resultaat ontvang je het certificaat “Eerste hulp bij sportongevallen”.

Heb je al een Oranje Kruis diploma Eerste hulpverlener? Dan registeren we jouw deelname als certificaat bij dat diploma.

Tijdens het ochtenddeel van deze cursus ga je aan de slag met reanimatie en het gebruik van de AED. Aan het einde van de ochtend maken we de overstap naar andere sportletsels. In het laatste deel van de middag zet je het geleerde in de praktijk met een slachtofferacteur. Tussen de middag zorgen wij voor een lunch.

Neem je individueel deel aan deze cursus? Dan bedragen de kosten € 112,50 per persoon.

Deze cursus kunnen wij ook organiseren voor een besloten groep of op jouw locatie. Neem contact op voor meer informatie of een prijsopgave.

Er gelden geen speciifieke toelatingseisen. Wil je echter dat jouw deelname als 'aantekening' bij jouw EHBO diploma van het Oranje Kruis wordt bijgeschreven? Dan moet dat diploma nog wel geldig zijn.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe