Oranje Kruis herhalingsopleiding in 1 dag

Oranje Kruis herhalingsopleiding in 1 dag

EHBO herhaling

Let op, de opzet van de herhalingsopleiding is gedurende de coronapandemie aangepast. Je doet een halve dag praktijkhandelingen en bent een ander deel aan de slag met een op maat gemaakte e-learningmodule. De contacttijd is daarmee slecht seen halve dag.

In de herhalingscursus ga je de vaardigheden die je eerder hebt geleerd weer oefenen. Door een herhalingsopleiding te volgen kun je het EHBO diploma geldig houden. Daarnaast leer je nieuwe vaardigheden en kennis die verdergaan waar het basisdiploma ophield

Worden synthetische watten nog gebruikt? En de handgreep van Zäch? Is het bij kinderen 15 compressies of 30? En weet jij hoe een cardiogene shock er uit ziet? Dit zijn maar wat vragen die in een herhaling voorbij komen én waar we je een antwoord op geven of mee gaan oefenen! Oefenen doe je met moderne hulpmiddelen, goede verbandmiddelen en uitstekende LOTUS slachtoffers.

De herhalingsopleiding bij ehbocollege.nl loopt in een tweejaarlijkse cyclus waarbij je elk jaar een herhalingsdag volgt. De behaalde competenties worden bijgehouden op jouw persoonlijke portal op deze website. Elke herhaling worden bepaalde competenties behandeld, die vervolgens in jouw portal worden afgevinkt als voldaan. 

Wil je graag het EHBO diploma geldig houden? Maar doe je dat liever efficiënt en uitdagend? Dan is deze herhalingsopleiding precies wat voor jou! In één dag per jaar fris je op, leer je bij én houd je het Oranje Kruis diploma geldig. 

Onze instructeurs zorgen dat elke herhalingsopleiding weer net wat anders is. Oefenen met een slachtofferacteur (lotus) en met moderne verband- en oefenmaterialen is bij ons vanzelfsprekend.

Wisselend programma zorgt voor een interessante bijscholing

We willen graag dat een herhalingsopleiding interessant en uitdagend is. Daarom wisselt het programma telkens. Sommige belangrijke handelingen en onderwerpen (zoals BLS/AED oftewel reanimatie) komen elke keer terug. Verder wisselen de onderwerpen. Wanneer je elk jaar één herhalingsdag (met goed resultaat) volgt blijf je up-to-date en kan na twee jaar het EHBO diploma verlengd worden. Andere onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens de opleiding zijn:

  • Wonden en bloedingen
  • Letsels van het bewegingsstelsel, zoals botbreuken, ontwrichting, kneuzing en verstuiking
  • Insectensteken en dierenbeten
  • Verbranding en bevriezing
  • Warmteletsels (zoals oververhitting) en onderkoeling
  • Letsels van het bewustzijn (van epilepsie tot hypoglycemie en flauwte tot bewusteloosheid)
  • Verbandleer

Herhalen tijdens de coronapandemie

Om ook tijdens de pandemie je een goede en veilige opleidingen te kunnen bieden, hebben we diverse maatregelen genomen. Eén daarvan is onze groepsgrootte: de groepen zijn gehalveerd tot maximaal 6 personen.

Daarmee wijzigen we gedurende de coronaperiode ook de opzet van onze herhalingsopleidingen. Omdat je niet meer zo intensief met de lotus en elkaar kunt oefenen, besteden we een halve dag aan praktijkhandelingen. Het oefenen met de lotus, met gevorderde casuïstiek, doe je nu naast de praktijkdag in een e-learningmodule. Die e-learningmodule biedt ook verdiepende theorie, zoals je van ons gewend bent in telkens een ander thema/onderwerp.

Om je diploma geldig te houden volg je elk jaar één dag herhaling. De cursusdagen beginnen om 09:00 uur en eindigen rond 17:00 uur.

De kosten van de herhalingsopleiding voor individuele deelname bedragen € 99,50

Gedurende de coronapandemie bedragen de kosten slechts € 79,50, maar heb je ook slechts een halve dag contacttijd. Daarnaast neem je deel aan een op maat gemaakte e-learningmodule.

Deze cursus kunnen wij ook organiseren voor een besloten groep of op jouw locatie. Neem contact op voor meer informatie of een prijsopgave.

Voor deelname aan deze opleiding moet je in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma van het Oranje Kruis.

Is je diploma nog minder dan zes maanden geldig? Dan vragen we je om de gegevens van je vorige herhalingsopleidingen.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe