NRR opleiding BLS/AED (reanimatie)

NRR opleiding BLS/AED (reanimatie)

Reanimatie en AED

In deze cursus leer je reanimeren en de AED gebruiken. Je doet dat op moderne oefenmaterialen en in een flink tempo. Uiteindelijk sluit je deze cursus af met het 'BLS/AED' certificaat van de NRR.

De Nederlandse reanimatieraad (NRR) is de officiële instantie voor reanimatieonderwijs voor zowel leken als professionals. Ook doet de NRR wetenschappelijk onderzoek naar reanimatie, samen met de European rescusitation council. Een NRR opleiding kenmerkt zich door kleine groepen (maximaal 6 personen op 1 instructeur) en een strakke organisatie waar je stapsgewijs leert reanimeren.

 

 

Reanimeren bestaat uit het veilig benaderen van een slachtoffer, beademen, compressies en het gebruik van een AED. Je leert in deze cursus ook wat je moet doen als een slachtoffer weer ademt.

Na deze workshop kun je

- een bewusteloos slachtoffer evalueren 
- hartmassage met bedaemingen toedienen
- een automatische externe defibrillator in alle veiligheid gebruiken 
- een slachtoffer in stabiele zijligging leggen

De cursus is praktijkgericht. Je bent veel actief aan de slag en oefent volop. Aan het einde van deze cursus krijg je het officiële diploma van de Nederlandse reanimatieraad. De cursus kenmerkt zich door een overzichtelijke manier van lesgeven volgens het 'vierstappenmodel'. Je herhaalt veel en zorgt er zo voor dat reanimeren een routine gaat worden. Dit verhoogt de handelingbereidheid en maakt het gemakkelijker echt eerste hulp te verlenen als het nodig is.

Uiteraard ga je tijdens de cursus ook aan de slag met de Automatische Externe Defibrillator (AED) een onmisbaar hulpmiddel waarmee je de overlevingskansen aanzienlijk kunt verhogen.

Deze workshop wordt in één dagdeel gegeven en wordt afgesloten met een praktijkexamen. Je gaat veel aan de slag en oefent met moderne hulpmiddelen

De kosten voor deze opleiding bij individuele deelname bedragen € 40,00.

Deze cursus kunnen wij ook organiseren voor een besloten groep of op jouw locatie. Neem contact op voor meer informatie of een prijsopgave.

Om deel te nemen aan deze cursus ben je 16 jaar of ouder en beschik je over een gezonde fysieke gesteldheid.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe