Reanimatie van kinderen en baby’s (e-learning)

Reanimatie van kinderen en baby’s (e-learning)

Reanimatie en AED

Reanimatie bij kinderen komt verhoudingsgewijs minder vaak voor. Desondanks is het een 'lastig' iets. Het blijkt namelijk dat hulpverleners het soms ingewikkeld vinden om bij een kind of baby adequaat te helpen.

Daar is deze e-learning voor. In de online cursus leer je hoe reanimatie van kinderen en baby's afwijkt van volwassenen. We leren je vervolgens wat je moet doen en waar je op moet letten. Wist je bijvoorbeeld dat bij kinderen en baby's minder borstcompressies worden toegediend?

In de cursus leer je:

  • Te controleren of een baby of kinder normaal ademt
  • Goed te bepalen wanneer je professionele hulp nodig hebt
  • Hoe je borstcompressies bij kinderen of zuigelingen doet
  • Op welke manier je kinderen of baby's moet beademen
  • Of je bij het kind of baby ook een AED mag gebruiken en hoe dan

De cursus is niet alleen tekst of plaatjes. Met interactieve opdrachten zetten we je echt aan de slag. Zo leer je de stof meer praktijkgericht toe te passen. 

Slaag je voor alle tests? Dan ontvang je een certificaat. De cursus is opgezet langs de richtlijnen van de Nederlandse reanimatieraad.

De cursus kun je op elk door jou gewenst moment starten!

De cursus duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur om af te ronden. Er is geen praktijkcursus aan verbonden. Je kunt de cursus pauzeren om op een later moment weer door te gaan. Je hebt in totaal 3 maanden toegang tot al het online materiaal.

Voor deze cursus heb je geen voorafgaande kennis, ervaring of opleiding nodig!

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe