Stop de bloeding, red een leven basisopleiding

Stop de bloeding, red een leven basisopleiding

Stop de bloeding, red een leven

Tijdens een basiscursus EHBO leer je kleine wondjes of soms wat grotere bloedingen te behandelen. Er is echter nog een overtreffende trap: een catastrofale bloeding. Die heeft als kenmerk dat je in korte tijd kunt overlijden door het bloedverlies. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval met amputatie of andere vervelende dingen zoals een aanslag.

De snelheid waarmee jij kunt helpen is dan van levensbelang. In deze cursus leer je, ook als je helemaal geen kennis van EHBO hebt, wat je moet doen!

De cursus heeft zijn oorsprong in Amerika en is in Nederland geintroduceerd door het VU medisch centrum. Ehbocollege.nl is één van de partners die deze unieke cursus mag aanbieden aan haar cursisten. Doe je mee?

De cursus stop de bloeding, red een leven, is een uniek programma in samenwerking met het VU Medisch Centrum. In korte tijd leer je hoe je catastrofale bloedingen kunt behandelen.

De cursus is geweldig als je al wat EHBO kennis hebt, maar net zo goed te volgen als je nog nooit iets met EHBO hebt gedaan. Je gaat veel actief aan de slag en leert met bijzondere hulpmiddelen werken, zoals met een tourniquet en met hemostatisch verband. Je krijgt uiteindelijk het officiële Stop de Bloeding, Red een Leven certificaat.

Tijdens de cursus leer je de volgende zaken

  • Hoe herken je levensbedreigend verlies?
  • Wat kun je doen bij bloedingen op romp, ledematen of overgangsgebieden?
  • Je leert een catastrofale bloeding met directe druk te stelpen
  • Je gaat een tourniquet gebruiken om de bloeding te stoppen
  • Je begrijpt wat hemostatisch verband is en gaat het gebruiken om een wond op te stoppen
  • Je begrijpt wat de relatie is tussen onderkoeling en hevige bloedingen

We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen deze cursus kunnen volgen. Het stoppen van een catastrofale bloeding moet net zo normaal worden als leren te reanimeren of een AED. Daarom houden we deze cursus goedkoop. Al voor € 40 per deelnemer ben je er bij! Inclusief koffie, thee, een enthousiaste instructeur en het officiële certificaat, zonder addertjes onder het gras.

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding of voorkennis nodig

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe