Reanimatiecursus en AED

700.000 keer komt er per jaar in Europa een hartstilstand voor. Daarnaast komt er nog veel vaker een “circulatiestoornis” voor, soms met dodelijke gevolgen. 5 tot 10% van de mensen met een hartstilstand heeft een kans op overleven. Met vroegtijdig (binnen 6 minuten) reanimeren en onmiddellijk defibrilleren (een AED – Automatische externe defibrillator) stijgt die overlevingskans tot 60%!

Wat leer je in een reanimatiecursus?

Reanimatie is de verzameling handelingen die jij kunt inzetten om een slachtoffer met een circulatiestilstand te helpen. Reanimeren doe je niet alleen door hartmassage, maar ook door tijdig 112 te bellen, te beademen en een AED in te zetten als die in de buurt is. Reanimatie wordt ook wel afgekort met “BLS”. Dat staat voor Basic Life Support. De door de Nederlandse reanimatieraad geaccrediteerde reanimatiecursus die wij geven wordt dan ook wel “BLS/AED” genoemd.

Leren reanimeren

Reanimatiecursus

Je kunt bij ehbocollege.nl op verschillende manieren leren reanimeren. Van een laagdrempelige introductie, tot een volledige Europees erkende opleiding reanimatie (NRR opleiding BLS/AED). Ook organiseren wij cursussen in gespecialiseerde vormen, zoals reanimatie bij waterongevallen. Tot slot bieden wij ook een reanimatiecursus aan waar je naast reanimatie ook andere levensreddende handelingen leert. Kijk voor die opleiding bij EHBO-compact. Wist je trouwens dat je bij de basisopleiding EHBO ook altijd leert reanimeren?

Aan het einde van de cursus reanimatie kun je:

  • een bewusteloos slachtoffer evalueren
  • borstcompressies en beademing uitvoeren (BLS)
  • de Automatische Externe Defibrillator (AED) veilig gebruiken
  • een bewusteloos en ademend slachtoffer in de stabiele zijligging leggen

Verschillende cursussen reanimatie

Afhankelijk van wat je met de opleiding wil bereiken kun je voor verschillende opleidingen kiezen. De opleidingen verschillen in inhoud, duur en in kosten. Welke opleiding past bij jou?

Soort cursusTijdsduurmax. deelnemersResultaatPrijs p.p.
Gebruiksinstructie AED1,5 uurMax 30Deelname€ 15,00
Workshop reanimatie en gebruik van de AED4 uurMax 12Certificaat€ 20,00
NRR opleiding BLS/AED4 uurMax 6Diploma€ 55,00

Alle genoemde prijzen zijn persoon, inclusief BTW. Voor in-company of besloten opleidingen kunnen andere tarieven gelden.

Inschrijven opleiding of meer informatie?

Ben je op zoek naar een cursus of wil je deze opleiding volgen bij ehbocollege.nl? Kijk in de cursuskalender voor de eerstvolgende mogelijkheid om individueel in te schrijven, of neem vrijblijvend contact op.

Zoek je een in-company opleiding of wil je een training voor jouw bedrijf, vereniging of school organiseren? Neem dan ook contact op, met al deze vormen heeft ehbocollege.nl ruime ervaring.