Oranje Kruis EHBO (3 dagen)

Oranje Kruis EHBO (3 dagen)

EHBO basis

Roep geen help, maar biedt hulp! Schrijf je in voor een cursus EHBO en haal je diploma eerste hulpverlener en verander je van toeschouwer naar hulpverlener.

In 2,5 dag en vervolgens het examen wordt je met theorie, maar vooral met véél oefenen voorbereid op het examen. Uiteindelijk haal je na deze cursus het diploma eerste hulpverlener van het Oranje Kruis.

Deze cursus EHBO kenmerkt zich door een informele sfeer, professioneel oefenmateriaal en een flink tempo. Voor de mensen die dat aanspreekt, zijn dat juist de kenmerken die zorgen dat je een opleiding niet "volgt" maar "doet"

Hygiëne en preventie

Binnen onze faciliteiten zorgen we voor een zo veilig mogelijke oefenomgeving. Jij kunt daar aan meehelpen. Je bent welkom bij deze opleiding als je kunt aantonen dat je:

 • Gevaccineerd bent met één van de door het RIVM erkende vaccins tegen COVID19, of
 • Een recente (maximaal 3 dagen) negatieve testuitslag kunt tonen waaruit blijkt dat je niet besmet bent met COVID19
 • In de afgelopen 6 maanden een besmetting met COVID19 hebt gehad

Eerste hulp is niet alleen fysiek onderwijs, maar ook contactonderwijs. Tijdens de opleiding zul je op meerdere momenten fysiek contact hebben met medecuristen, de slachtofferacteur of de instructeur. 

Om ondanks dat contact jouw veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen zorgen wij voor moderne, schone oefenmiddelen, krijg je een eigen set oefenverband en vragen we je na elke les de jou gebruikte oefenmiddelen uitgebreid te reinigen. Daarnaast vragen we je voor aanvang van de cursusdag je handen te wassen en te ontsmetten en vervolgens elke keer als je de cursusruimte hebt verlaten.

Tijdens de hele cursus geldt dat je een mondkapje mag dragen, maar dit niet verplicht is. Tijdens het oefenen met reanimatie vragen we je het mondkapje af te doen als je ervoor kiest een mondkapje te dragen.

In slechts 3 dagen wordt je voorbereid op het Oranje Kruis examen. Haal je uiteindelijk het échte EHBO diploma. Dan heb je echt wat op zak waar je trots op mag zijn. De cursus bestaat uit een mix van praktijk en theorie. In flink tempo, maar met volop gelegenheid om te vragen en te oefenen, ga je aan de slag. Je gebruikt moderne verband- en oefenmaterialen en ook buiten de cursus begeleiden we je goed. Op de laatste dag doe je het examen, afgenomen door twee onafhankelijke examinatoren.

Klassikale variant

In de klassikale variant krijg je ruim voor aanvang een deel van het studieboek digitaal toegezonden. Dat kun je vooraf bestuderen. Tijdens de cursus krijg je het boek. Wij gebruiken de methode EHBO Leren & Doen. Mocht je dat fijn vinden, dan kun je ook de e-learning module doen tegen een meerprijs.

Blended-learning variant (met e-learning)

In de e-learningcursus ga je al ruim voor aanvang van de praktijkdagen zelf aan de slag. Dat verhoogt je kennis, zorgt dat je beter voorbereid bent en kan je slagingskans verbeteren.

In de e-learning cursus is tijdens de praktijkdagen wat minder aandacht voor de theorie. Daar ben je immers al mee aan de slag geweest. Wat overblijft is een praktijkgerichte en dynamische cursus waar je volop aan de slag gaat met 'doen'. Mocht je het fijn vinden, dan kun je alsnog het boek krijgen tegen een meerprijs.

Basiscursus EHBO, dag 1

 • Algemene regels en tips bij EHBO
 • Reanimatie & gebruik van de AED bij volwassenen, kinderen en baby's
 • Levensbedreigende letsels
 • Brandwonden
 • Elektriciteitsletsels

Basiscursus EHBO, dag 2

 • Letsels van het bewegingsstelsel
 • Kleine wonden en wondverzorging
 • Kinderziekten en EHBO aan kinderen
 • Oefenen met een Lotusslachtoffer

Basiscursis EHBO, dag 3

 • Steken en beten
 • Vergiftiging
 • Oefencarroussel
 • Oranje Kruis examen

Buiten de cursusdagen verwachten we dat je thuis flink aan de slag gaat met oefenen. Uiteraard zorgen we ervoor dat je alle materialen hebt om dat te doen. Duidelijke opdrachten, heldere video's en materialen die je kunt lenen horen er allemaal bij.

Haal je eenmaal het EHBO diploma? Dan ben je automatisch ook geslaagd voor reanimatie en gebruik van de AED en haal je ook direct de aantekening EHBO aan kinderen.

De cursus duurt in totaal drie dagen. Je bent 2,5 dag actief bezig alles te leren. De laatste halve dag doe je het examen. De EHBO opleiding wordt meestal op zaterdagen georganiseerd. De cursus EHBO begint telkens om 09:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Houd buiten de cursusdagen rekening met 6 tot 8 uur per week om thuis te oefenen.

De kosten voor individuele deelname bedragen € 300 per persoon. Dat is inclusief koffie, thee, oefenmaterialen, BTW, de e-learningmodule en het examen.

Deze cursus kunnen wij ook organiseren voor een besloten groep of op jouw locatie. Neem contact op voor meer informatie of een prijsopgave.

Je kunt zonder voorkennis deelnemen aan deze opleiding. Je bent 16 jaar of ouder en in een gezonde fysieke conditie. Ben je jonger dan 16? Neem dan contact op voordat je inschrijft.

Aanvullende voorwaarden vanwege corona

Je kunt alleen aan deze cursus en de afzonderlijke cursusdagen deelnemen als je

 • Gevaccineerd bent met één van de door het RIVM erkende vaccins tegen COVID19, of
 • Een recente (maximaal 3 dagen) negatieve testuitslag kunt tonen waaruit blijkt dat je niet besmet bent met COVID19
 • In de afgelopen 6 maanden een besmetting met COVID19 hebt gehad
Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe