Oranje Kruis EHBO (3 dagen)

Oranje Kruis EHBO (3 dagen)

EHBO basis

Roep geen help, maar biedt hulp! Schrijf je in voor een cursus EHBO en haal je diploma eerste hulpverlener en verander je van toeschouwer naar hulpverlener.

In 2,5 dag en vervolgens het examen wordt je met theorie, maar vooral met véél oefenen voorbereid op het examen. Uiteindelijk haal je na deze cursus het diploma eerste hulpverlener van het Oranje Kruis.


Deze cursus EHBO kenmerkt zich door een informele sfeer, professioneel oefenmateriaal en een flink tempo. Voor de mensen die dat aanspreekt, zijn dat juist de kenmerken die zorgen dat je een opleiding niet "volgt" maar "doet"

Coronaproof EHBO cursus

We houden rekening met alle richtlijnen van het RIVM en het Oranje Kruis om je een goede en veilige cursus te bieden. Zo gebruiken we op elke cursist een aparte set oefenmiddelen (oefenpop, reanimatiepop, ledemaat, verbandset). Daarnaast hebben we een strikt beleid van 1,5 meter ruimte rondom elke cursist en zorgen we volop voor faciliteiten om zowel jouw omgeving als jouw handen te ontsmetten. Desondanks vraagt het ook om jouw inzet. We kunnen je niet toelaten als je gezondheidsklachten hebt (lees meer bij de toelatingseisen). Daarnaast vragen we je elke cursusdag om een gezondheidsverklaring en vragen we je rekening te houden met de algemene gezondheidsnormen (afstand houden, in je elleboog hoesten en niezen, regelmatig handen wassen).

In slechts 3 dagen wordt je voorbereid op het Oranje Kruis examen. Haal je uiteindelijk het échte EHBO diploma. Dan heb je echt wat op zak waar je trots op mag zijn. De cursus bestaat uit een mix van praktijk en theorie. In flink tempo, maar met volop gelegenheid om te vragen en te oefenen, ga je aan de slag. Je gebruikt moderne verband- en oefenmaterialen en ook buiten de cursus begeleiden we je goed. Op de laatste dag doe je het examen, afgenomen door twee onafhankelijke examinatoren.

Klassikale variant

In de klassikale variant krijg je ruim voor aanvang een deel van het studieboek digitaal toegezonden. Dat kun je vooraf bestuderen. Tijdens de cursus krijg je het boek. Wij gebruiken de methode EHBO Leren & Doen. Mocht je dat fijn vinden, dan kun je ook de e-learning module doen tegen een meerprijs.

Blended-learning variant (met e-learning)

In de e-learningcursus ga je al ruim voor aanvang van de praktijkdagen zelf aan de slag. Dat verhoogt je kennis, zorgt dat je beter voorbereid bent en kan je slagingskans verbeteren.

In de e-learning cursus is tijdens de praktijkdagen wat minder aandacht voor de theorie. Daar ben je immers al mee aan de slag geweest. Wat overblijft is een praktijkgerichte en dynamische cursus waar je volop aan de slag gaat met 'doen'. Mocht je het fijn vinden, dan kun je alsnog het boek krijgen tegen een meerprijs.

Basiscursus EHBO, dag 1

 • Algemene regels en tips bij EHBO
 • Reanimatie & gebruik van de AED bij volwassenen, kinderen en baby's
 • Levensbedreigende letsels
 • Brandwonden
 • Elektriciteitsletsels

Basiscursus EHBO, dag 2

 • Letsels van het bewegingsstelsel
 • Kleine wonden en wondverzorging
 • Kinderziekten en EHBO aan kinderen
 • Oefenen met een Lotusslachtoffer

Basiscursis EHBO, dag 3

 • Steken en beten
 • Vergiftiging
 • Oefencarroussel
 • Oranje Kruis examen

Buiten de cursusdagen verwachten we dat je thuis flink aan de slag gaat met oefenen. Uiteraard zorgen we ervoor dat je alle materialen hebt om dat te doen. Duidelijke opdrachten, heldere video's en materialen die je kunt lenen horen er allemaal bij.

Haal je eenmaal het EHBO diploma? Dan ben je automatisch ook geslaagd voor reanimatie en gebruik van de AED en haal je ook direct de aantekening EHBO aan kinderen.

De cursus duurt in totaal drie dagen. Je bent 2,5 dag actief bezig alles te leren. De laatste halve dag doe je het examen. De EHBO opleiding wordt meestal op zaterdagen georganiseerd. De cursus EHBO begint telkens om 09:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Houd buiten de cursusdagen rekening met 6 tot 8 uur per week om thuis te oefenen.

De kosten voor individuele deelname bedragen € 300 per persoon. Dat is inclusief koffie, thee, oefenmaterialen, BTW, de e-learningmodule en het examen.

Deze cursus kunnen wij ook organiseren voor een besloten groep of op jouw locatie. Neem contact op voor meer informatie of een prijsopgave.

Je kunt zonder voorkennis deelnemen aan deze opleiding. Je bent 16 jaar of ouder en in een gezonde fysieke conditie. Ben je jonger dan 16? Neem dan contact op voordat je inschrijft.

Aanvullende voorwaarden vanwege corona

Je kunt alleen aan deze cursus en de afzonderlijke cursusdagen deelnemen als:

 • Heb je in de afgelopen 24 uur moeten hoesten, had je last van neusverkoudheid, koorts boven de 38 graden en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je huisgenoten met benauwheidsklachten?
 • Is in de afgelopen 7 dagen het nieuwe coronavirus bij jou vastgesteld?
 • Had je in de afgelopen 14 dagen contact met personen, zoals een huisgenoot of gezinslid, met het coronavirus?
 • Ben je in thuisisolatie geweest omdat je direct contact hebt gehad met iemand die het cornavirus had?

Deze vragen zullen je voor élke lesdag opnieuw worden gesteld. Moet je op één van de bovenstaande vragen ja antwoorden, dan kun je niet worden toegelaten. Ben je al met de cursus begonnen en kun je op basis van de voorgaande vragen niet deelnemen aan de volgende cursusdag? Dan kunnen we je helaas geen restitutie van het betaalde cursusgeld bieden.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe