Reanimatieles in het voortgezet onderwijs

De Hartstichting strijdt voor meer overleving bij hartstilstand. Van de 300 (!) Nederlanders die per week een hartstilstand krijgen, overleeft slechts 15%. Dit percentage kan groeien als meer omstanders kunnen reanimeren.

Samen met scholen in het voortgezet onderwijs wil de Hartstichting zoveel mogelijk jongeren leren reanimeren. Hierdoor kunnen in de toekomst jaarlijks duizend extra levens gered worden.

Lespakket over BLS/AED

De Hartstichting wil de komende jaren scholen stimuleren om structureel reanimatielessen aan te bieden. Daarvoor is er een lespakket ontwikkeld met een train-de-trainercursus voor docenten en een lesprogramma voor leerlingen.

Ze leren een hartstilstand herkennen en wat ze moeten doen als elke seconde telt. Na het lesprogramma ontvangen leerlingen een certificaat dat toegang geeft tot opfriscursussen.

Het lespakket is bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar (tweede leerjaar en verder) en sluit goed aan bij verschillende vakken en onderwerpen: biologie, lichamelijke opvoeding, verzorging, maatschappijleer, welzijn, veiligheid, burgerschap.

Reanimatieles op school door ehbocollege.nl

Ook ehbocollege.nl verzorgt (gast)lessen op middelbare scholen. Op een aansprekende en interactieve manier krijgen leerlingen een introductie in wat reanimatie is en kunnen zij praktisch aan de slag. De prijzen van deze workshop zijn vriendelijk, speciaal voor scholen. Neem contact op voor meer informatie.