EHBO kennisquiz 1000 keer ingevuld

De kennisquiz is bedoeld voor mensen die zich voorbereiden op het EHBO examen. Hoewel er geen schriftelijke theorietoets wordt afgenomen, moet je toch wat theorie kennen. De kennisquiz kan hier bij helpen.

Voorbereiding EHBO examen

Een groot deel van de respondenten is cursist bij ehbocollege.nl. Ze volgen een EHBO opleiding en bereiden zich voor op de laatste dag, het examen door het Oranje Kruis. Behalve bijna-gediplomeerden zijn er ook ervaren EHBO-ers die de kennisquiz gebruiken als opfrisser vlak voor de herhalingsopleiding EHBO.

Strikvragen en instinkers

Aan het einde van de quiz krijgt de respondent een score, en een wat pesterige opmerking als die score (nog) niet geweldig is. Er zitten wat lastige vragen in de quiz, soms zijn die lastig omdat je goed moet lezen. Andere vragen zijn lastig omdat ze om wat creativiteit vragen.

EHBO Leren & Doen

Zoals je ook verschillende boeken en methoden hebt om Duits of Engels te leren, zo is dat ook met EHBO. Het Oranje Kruis neemt examens af, en heeft toevallig een boek geschreven. Er zijn echter meer boeken die de stof van het Oranje Kruis examen goed behandelen. Bij ehbocollege.nl wordt de methode van Leren & Doen gebruikt. Hoewel de verschillen subtiel zijn, zijn de vragen in de kennisquiz allemaal volgens de eindtermen voor het diploma Eerste hulpverlener van het Oranje Kruis.

EHBO kennisquiz in de toekomst

De kennisquiz gaat nog verder verbeteren. Naast wat visuele verbeteringen, wordt de quiz meer robuust in het omgaan met verschillende notaties en manieren van spelling. Ook wordt de quiz interactiever door “click & drag” vragen.